"Без штанів, але з ядерними ракетами": Що стоїть за погрозами КНДР США, - військовий експерт

За погрозами Північної Кореї завдати ядерного удару по США стоїть гостра необхідність гарантій безпеки з боку Китаю та інших супердержав.

У КНДР погрожують ядерним ударом по США. Фото: DT.ua.

Погрози КНДР на адресу США поряд з реальними ракетно-ядерними розробками покликані повернути стан взаємного ядерного стримування. Про це "Обозревателю" розповів російський військовий експерт і журналіст Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

Коментуючи пропагандистський ролик, випущений в Північній Кореї, на якому відображено момент "знищення" США за допомогою ракетного удару, він зауважив: "Вони не в перший раз роблять такі мультики".

"Вони намагаються створити достатній потенціал, щоб реально загрожувати США, щоб потрапити в ситуацію взаємного ядерного стримування, в якому перебували США, Радянський Союз і в якійсь мірі Китай в роки Холодної війни", - пояснив експерт.

"КНДР почала всерйоз цим займатися після закінчення Холодної війни, коли зникли гарантії СРСР, ядерна парасолька, і коли стало зовсім незрозуміло, чи буде Китай її захищати", - пояснив Фельгенгауер.

За його словами, влада КНДР "вкладає все без залишку" в реалізацію своєї стратегічної мети - розвиток ракетно-ядерних технологій. При цьому збройні сили країни залишаються відсталими. "За великим рахунком, якщо говорити про сучасні збройні сили США або Південної Кореї, то у Північної Кореї взагалі немає ніяких шансів", - запевнив Фельгенгауер. Таким чином, КНДР "без штанів, але з ядерними ракетами", - сказав він.

"Принцип простий: домогтися такого розвитку ракетно-ядерного потенціалу, щоб вони могли погрожувати США, оскільки для Штатів навіть один ядерний вибух на їх території неприйнятний. Тоді США їх чіпати не будуть, і це сімейство буде і далі правити КНДР, як їм хочеться", - пояснив експерт.

"Про реальне застосування ядерної зброї Північною Кореєю мова не йде?" , - запитав "Обозреватель".

"Поки до США вони дістати не можуть, а американцям бомбити їх ядерними бомбами ні до чого - вони без ядерної зброї з ними впораються, якщо буде війна. Крім того, поки не зрозуміло, чи довели корейці свої ядерні вибухові пристрої, які у них є, до такого виду, що їх можна поміщати на ті ракети, які є. Тому що скидати бомби з бомбардувальників корейці не можуть - у них немає таких літаків. А навіть якщо і є, то далеко вони не залетять - зіб'ють їх під три чорти. Ракету збити можна, але трохи складніше, ніж літак", - відповів Фельгенгауер.

Він також розповів, що за різними оцінками, на те, щоб "зменшити габарити цих пристроїв і зробити з них боєголовки, щоб вони могли хоча б наносити удари по американських військах в Південній Кореї або по Японії", КНДР може знадобитися від кількох місяців до кількох років. "Далі вони розраховують на те, що у них будуть більш надійні континентальні ракети, які зможуть дістати спочатку до Гаваїв і Аляски, а потім і до континентальних США".

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...