Без України довго не протягне: Кравчук пояснив, що потрібно робити з анексованим Кримом

Перший президент України вважає, що півострову слід надати найширшу автономію для його реінтеграції.

Леонід Кравчук. Фото:korupciya.com

Крим не може існувати окремо від України - це показали останні дні, коли доступ води і електрики на півострів був обмежений. Таку думку висловив перший президент України Леонід Кравчук, передають Патріоти України з посиланням на Крым. Реалии.

"Моя пропозиція: при будь-яких розкладах Крим повинен отримати найширшу автономію. Але не треба ніколи розглядати Крим поза територією України. І не тому, що Україні цього дуже хочеться.

Ось ці останні дні, коли електрика, вода і інше були заблоковані, показали і кримчанам вже, і не тільки кримчанам, що без континентальної території, без зв'язку з Україною Крим вижити не зможе", - підкреслив він.

За його словами, в такому стані, в якому зараз знаходиться Крим, "його Росії підняти не під силу". Кравчук зазначив, що це обумовлено специфічною економікою півострова, зокрема, "підживленням електрикою і особливою системою водопостачання".

Більше того, зауважив Кравчук, Україна вже робить кроки щодо повернення Криму під свою юрисдикцію.

"Україна не мовчить ... Ми пропонуємо різні варіанти. І Захід, світ подивиться, що Україна готова розглядати цю тему, а Росія взагалі не хоче. Ось саме тоді тиск на Росію і буде збільшуватися", - припустив він.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...