Безвізовий режим можуть призупинити: В Європарламенті назвали умови

Згортання реформ в Україні означатиме позбавлення українців права на безвізові подорожі.

Безвізовий режим з ЄС можуть відібрати, якщо буде реванш корупції. Фото: dw.com.

Депутати Європейського парламенту застерегли, що в разі згортання реформ в Україні Європейський союз може позбавити українців права безвізових подорожей по країнах Шенгенської зони. Про це повідомляє DW, інформують Патріоти України.

"Якщо щось станеться і реформи зупиняться, тоді буде можливість для перегляду цього процесу та для прийняття відповідних заходів. В екстремальному випадку, який, на мою думку, малоімовірний, візовий режим може бути припинений. Ми маємо відповідний механізм, який обумовлений в угоді про візової лібералізації", - заявив євродепутат від Польщі Даріуш Розаті.

За його словами, українська влада здійснила прогрес у сфері реформування, проте в ЄС є достатня кількість людей, які хотіли б бачити більш швидкий прогрес.

У свою чергу євродепутат Польщі, член комітету закордонних справ Анна Фотига також нагадала про існування механізму призупинення безвізового режиму.

"Якщо Україна скасує чи відступить від будь-яких реформ, які вже втілені, це може статися. Наприклад, якщо Україна відійде від будь-яких вимог, які були поставлені перед нею. Це завжди залежить від волі держав-членів ЄС", - повідомила вона, зазначивши, що вважає регрес у реформуванні в Україні малоймовірним.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...