"Бєня рулить": ​​Суд у Гаазі дав згоду не розгляд позову Коломойського проти РФ

Росію притягнуть до відповідальності і змусять відшкодувати збитки.

Ігор Коломойський. Фото: ЖЖ

Постійний третейський суд в Гаазі прийняв до розгляду позов українського олігарха Ігоря Коломойського до Російської Федерації. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters, передають Патріоти України.

Позивачами виступають фізична особа - Ігор Коломойський і юридична особа - компанія-експлуатант ТОВ «Аеропорт Бельбек». Претензії стосуються пасажирського терміналу в аеропорту Бельбек (м.Севастополь), на управління яким, як стверджує підприємець, у нього є права до 2020 року. Заявники стверджують, що Російська Федерація порушила двосторонній міждержавний договір про інвестиції з України.

Суму позовних вимог суд не назвав, проте раніше називалася цифра в 15 мільйонів доларів. Позов був поданий Коломойським рік тому, коли він ще був головою Дніпропетровської ОДА.

Згідно з повідомленням гаазького суду, позиція відповідача - Москви - полягає в тому, що інстанція (гаазький суд) не володіє юрисдикцією для розгляду подібних позовів, і у слуханнях, які традиційно проходять за закритими дверима, представники Росії брати участь не мають наміру.

Нагадаємо, що в липні 2014 Третейський суд в Гаазі присудив колишнім акціонерам компанії ЮКОС компенсацію в розмірі $ 50 млрд. Суд визнав, що влада РФ порушили Енергетичну хартію і незаконно привласнила собі активи компанії.

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...

"Ми бачимо": Коваленко оцінив, як вплине іранський удар по Ізраїлю на подальшу допомогу Україні від Заходу

вівторок, 16 квітень 2024, 14:43

Після того, як Іран зі своєї території обстріляв Ізраїль дронами-камікадзе та ракетами, є ймовірність, що Україна отримає подальшу допомогу від США у формі кредиту. Або питання й надалі відкладатимуть - якщо американські конгресмени винесуть підтримку ...