Білоруські виробники співпрацюють з терористами "ЛДНР" (відео)

На прилавках магазинів в ОРДЛО помічено багато товарів виробництва Білорусі.

Білоруська молочка. Фото: agriculture.by.Білоруські підприємці масштабно торгують з бойовиками терористичних організацій "ДНР/ЛНР", більш того у Білорусі виробляють алкоголь під торговими марками фірм, які фінансують терористів на сході України. Про це йдеться в матеріалі "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Так, розташований у Вітебській області приватний завод "Славпродукт", засновником якого є російське ТОВ "Нортімер", на замовлення донецької компанії ТОВ "Белсвіт" виробляє горілку для "ДНР". Як імпортера на етикетках зазначено ПП "Содействие", зареєстроване в підконтрольному бойовикам Торезі.

Як заявила головний технолог "Славпродукту" Валентина Солдатова, "Белсвіт" наймає білоруського перевізника, який відвозить алкоголь через Росію до окупованого Донецька.

Також стало відомо, що одне з найбільших підприємств пивоварної галузі Білорусі - ВАТ "Крыніца", виробляє для терористів власну марку пива - пиво "Юзбир". Торгова марка цього пива належить ТОВ "Майстер-торг" (Донецьк). Як і горілка Belsweet, воно не потрапляє на білоруський ринок, а йде безпосередньо в окупований Донецьк.

Постачає продукцію у окупований Донецьк також і "Мозирський спиртогорілчаний завод". На етикетках своєї продукції підприємство вказує в якості імпортера компанію Huge Sky Limited з реєстрацією в Гонконзі.

Керівництво "Гродненського лікеро-горілчаного заводу", який входить до державного холдингу "Мінськ Кристал Груп", не приховує співпраці з терористам "ДНР".

"Зрозумійте, сьогодні будь-яка ніша буде заповнена відразу. Коли Україна заборонила торгувати з цими областями, на їх місце відразу прийшла Росія і Білорусь. Ми вже близько двох років працюємо з "ДНР", - заявив начальник сектора зовнішньоекономічної діяльності підприємства Петро Калесник.

Крім алкоголю, Білорусь постачає терористам широкий асортимент продуктів харчування.

"Білоруською молочкою", кондитерськими виробами, консервами завалені прилавки магазинів у ОРДЛО. Йдеться про продукцію кількох десятків підприємств. Також в Донецьку і Луганську оптом і в роздріб продається білоруська косметика, трикотаж і побутова техніка. У більшості випадків білоруські виробники не афішують свій бізнес з підприємствами на окупованій частині Донбасу", - пишуть журналісти.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...