Більшість з загиблих під Княжичами поліцейських були розстріляні прямо в маркованій машині ДСО, - Жукович

Інакше кажучи стрілки з КОРДу добре розуміли, що перед ними автомобіль їх колег по МВС і якщо вони відкрили вогонь на ураження, то мусили мати дуже серйозні підстави для цього. На помилку це вже мало схоже.

"112 Украина"

Четверо чи п'ятеро з шости загиблих в Княжичах (один помер у лікарні) були розстріляні прямо в маркованої машини Державної служби охорони, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-секретар Нацполиции Київської області Микола Жукович.

"У цій машині знаходилися співробітники поліції, вона була розстріляна. Поліції охорони", - повідомив Жукович. Зараз її забрали евакуатором.

Таким чином в машині, судячи з усього, були смертельно поранені двоє співробітників Держохорони і двоє співробітників розвідки. Вогонь, очевидно, вівся з боку спецпідрозділу КОРД.

При цьому Жукович уточнив, що обидві машини ДСО, які прибули на місце, були марковані, а всі поліцейські були одягнені в спецзасоби та бронежилети. Всі вони були в своїй формі - КОРД у своїй, ДСО - у своїй.

"Дві машини ДСО були марковані. Від поліції охорони було задіяно 2 екіпажу - 6 осіб. Скільки було представників поліції Києва не можу сказати", - зазначив прес-секретар поліції.

При цьому вибух, про яку казали місцеві жителі, ймовірно був вибухом світлошумової гранати, яку кинули під цю ж машину ДСО.

"Можливо, була кинута світлошумову гранату під автомобіль, щоб ті, хто знаходився в автомобілі, можливо, співробітники КОРДу думали, що це були злочинці, їх знищити", - говорить Жукович.

Також він розповів про озброєння, яке було у поліцейських. Всі вони мали табельну вогнепальну зброєю: як автоматичним, так і пістолетами.

Прокоментував прес-секретар поліції і те, як ДСО могли бути не в курсі спецоперації колег.

"Є різні операції і різних керівників можуть попереджати або не попереджати. Попереджати теж можуть різним способом. Чим більше попереджають, тим більше шансів, що ця операція може бути зірвано", - зазначив Жукович.

Інші подробиці в поліції обіцяють розповісти через кілька днів, коли будуть опитані всі учасники події. При МВС і Нацполиции створена спеціальна група, яка буде вивчати всі обставини події.

Такі пояснення опосередковано працюють на моторошну версію, котру висловив Костянтин Стогній. Про те що, ця трагедія не випадковість. Хоча безумовно, висновки робити ще зарано.

"Можна припустити": Експерт пояснив, як Іран допоможе Путіну звільняти Курщину

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:25

Росіяни можуть використовувати іранські балістичні ракети малої дальності «Фатх-360», щоб зупинити просування ЗСУ в Курській області. Тобто, вони битимуть по своїй же території. Про це заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Expres...

Шанс вдосконалити ППО і для України: Франція модифікує ЗРК SAMP-T для збиття гіперзвукових та аеробалістичних ракет

п’ятниця, 20 вересень 2024, 22:55

Франція почне виробництво новітніх зенітних ракетних комплексів SAMP-T NG, які зможуть збивати навіть гіперзвукові та аеробалістичні ракети. Про це 18 вересня пише французький портал Opex360, передають Патріоти України. . За інформацією порталу, випу...