"Курята дал указание - "Е#ашь!". Адвокаты говорят, что это - "задерживать": Журналіст розповів, що відомо на сьогодні про трагедію в Княжичах (відео)

Ще і досі не все відомо про те, що сталося під час перестрілки в Княжичах у ніч на 4 грудня 2016 року.

Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Громадського радіо" розповів журналіст Дмитро Реплянчук, повідомляють Патріоти України.

Як він зазначив, ця історія почалася ще 20 вересня 2016 року на проспекті Перемоги, коли група злочинців пограбувала двох бізнесменів, відібравши у них близько 3 млн гривень.

"Після цього була заява в поліцію, і керівництво поліції Києва і керівник Шевченківського райвідділу Приступа (колишній друг Крищенка ще з Горлівки) вирішили організувати спецоперацію. Оскільки наступним об'єктом пограбування був будинок у Княжичах", - розповів журналіст.

Як зазначив Реплянчук, вже в ніч на 4 грудня 2016 року близько 20 і 30 поліцейських зробили засідки в кількох місцях у Княжичах на цій вулиці.

"Близько першої години ночі, за інформацією слідства, приїжджає група злочинців. Вони грабують будинок і залишають місце. Поліцейські це бачать, але випускають грабіжників. Потім нам пояснили це тим, що була інша засідка в Києві, і там нібито їх упіймали", - пояснив він.

За словами журналіста, пограбування відбувається о першій годині ночі, а о другій годині ночі на пульт поліції охорони надходить повідомлення про те, що перестала відповідати сигналізація в пограбованому будинку.

На місце виїхав наряд поліції охорони. Він кілька годин перебував у тому будинку. Через дві години правоохоронці знаходять двох поліцейських розвідників, які сиділи в засідці в недобудові навпроти.

Як зазначив Реплянчук, що вони там робили, також чітко не встановлено.

За версією слідства, поліція охорони знайшла їх за слідами на снігу, затримала і посадила в Daewoo Lanos.

Після цього керівництво спецоперації - Леонід Курята, начальник карного розшуку міста Києва - дає вказівку виїхати на місце вже спецпідрозділу КОРД.

"За версією слідства, керівництво поліцейської розвідки, яке також зараз під підозрою перебуває, доповіло якусь інформацію, що нібито охоронці взяли співробітників у заручники і утримують їх у "Ланосі". Леонід Курята дає вказівку нецензурною лайкою ("Ї#ашь". - Ред.). Саме ці слова мали трактуватися як застосування зброї на ураження. Прокурор на суді трактував це слово як "ліквідувати", адвокати кажуть, що в жаргоні поліцейських ця нецензурна лайка сприймається, як "затримувати", - розповів журналіст.

Реплянчук додав, що Курята віддав наказ одному з керівників Шевченківського райвідділу Мариновському. Вони готувалися до затримання, але справу навіть не було внесено в ЄРДР.

Потім, як розповів Реплянчук, почалася стрілянина.

"Командир КОРДу Віталій Валецький, майор, який загинув, падає на плече і починає стрілянину. Інший боєць КОРДу Андрій Курта починає стріляти з іншого боку. Що було далі, не зовсім зрозуміло. Це тривало близько 20-30 секунд. Загинули всі, хто був у "Ланосі", двоє поліцейських-охоронців і двоє поліцейських-розвідників, загинув командир КОРДу Валецький", - продовжує журналіст.

Реплянчук підкреслив, що, за версією слідства, Валецький випустив 23 кулі по "Ланосу".

Підозрюваний Андрій Курта зараз під домашнім арештом, але продовжує перебувати на службі.

Кілька тижнів тому Адміністративний суд першої інстанції зобов'язав відновити Леоніда Куряту на посаді керівника карного розшуку Києва.

Повну версію бесіди дивіться у відеотрансляції.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...