Бюрократи та казнокради б'ються за життя: Уряд Яценюка зриває реформу держслужби - Андрушків

У четвер 26 листопада Верховна Рада має розглянути законопроект "Про державну службу".

Кабмін Яценюка зриває реформу держслужби. Ілюстрація:politica-ua.com

Кабінет міністрів намагається внести неприпустимі поправки в законопроект "Про державну службу". Про це повідомляє менеджер з комунікації "Реанімаційного пакету реформ" Андрій Андрушків, інформують Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

За його словами, під час засідання комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко запропонувала членам комітету повернути міністрам повноваження призначати та звільняти керівників структурних підрозділів міністерств.

Відповідно до погодженого тексту законопроекту №2490 ці повноваження мають належати державному секретарю, який буде керувати апаратом міністерства і повинен призначатися на відкритому конкурсі.

"За нашою інформацією, завтра ці пропозиції будуть намагатися внести з голосу депутати фракції "Народний Фронт". Такі правки, за умови внесення їх в залі можуть заблокувати ухвалення урядового законопроекту проурядовою фракцією", - говорить Андрушків.

Сьогодні Єврокомісія публічно підтримала необхідність ухвалення законопроекту в редакції, рекомендованій комітетом до розгляду в другому читанні та в цілому.


"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...