Благати російський режим виконувати договірні зобов'язання безглуздо, а ось зміцнювати наші ядерні сили в Європі - дуже навіть правильно - сенатор США

Група сенаторів-республіканців представила проект закону, який пропонує у відповідь на порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності почати розробку аналогічних ракетних систем за межами договірних лімітів.

Сенатор Коттон. Фото:Foreign Policy In Focus

Американські сенатори-республіканці Том Коттон, Рон Джонсон і Марко Рубіо за участю колег по партії з Палати представників Теда По і Майка Роджерса представили проект закону, який у відповідь на порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності дозволить штатам почати розробку аналогічних ядерних ракет за межами договірних лімітів. Про це повідомляє сайт сенатора Коттона, інформують Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Якщо Росія збирається тестувати і розгортати крилаті ракети середньої дальності, то логіка підказує, що ми повинні відповісти. Благати російський режим виконувати договірні зобов'язання безглуздо, а ось зміцнювати наші ядерні сили в Європі - дуже навіть правильно. Прийнявши цей закон, ми зможемо провести чіткі, тверді кордони перед безконтрольною агресією з боку Росії", - заявив Коттон.

Сенатор Джонсон додав, що "у Росії є тривожний послужний список в порушенні договорів", тому з "російським режимом потрібно боротися твердо і з позиції сили".

Рубіо зазначив, що порушення Росією Договору становлять серйозну загрозу для США та їхніх європейських союзників.

"Цей закон дасть зрозуміти, що Росія зіткнеться з реальними наслідками, якщо вона продовжить свою небезпечну і дестабілізуючу поведінку", - пояснив сенатор.

Як відомо, у 1987 році США і СРСР підписали Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, взявши зобов'язання не мати в наявності, не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування дальністю від 500 до 5500 кілометрів, а також не виробляти пускові установки для таких ракет.

На цьому тижні газета New York Times повідомила, що Москва підготувала два батальйони, оснащені забороненими крилатими ракетами - один на ракетному полігоні Капустін Яр, а другий в грудні був перекинутий в іншу частину країни.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...