Блокада РФ Азовського моря: Клімкін розповів про жорсткий план протидії

Українська сторона має намір просувати питання Азовського моря на найближчій Генеральній асамблеї ООН.

Павло Клімкін. Фото: РБК.

Україна розробила план вирішення блокади Росією Азовського моря, але поки його не можна озвучувати. Про це на прес-конференції заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у відповідь на питання, чи планує Київ розірвати з Москвою договір про спільне використання Азовського моря, передають Патріоти України.

За його словами, українська сторона має намір просувати питання Азовського моря на найближчій Генеральній асамблеї ООН. «Ми обговорюємо різні опції щодо договорів. Всі ми розуміємо, що Азов - це не внутрішнє море, територіальне море. До цього ми повинні прийти.
Але тепер здійснюється міжнародний арбітраж з приводу порушення прав України щодо Чорного моря і щодо Азовського моря, щодо Керченської протоки і нелегального будівництва Кримського моста. Щоб не загрожувати цим, а також іншим процесам як юридичним, так і політичним, я навмисно не кажу про плани, вони узгоджені, вони є», - сказав міністр.

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...