Бойовики гатять по Мар'їнці, вивезти людей поки що немає можливості, - Жебрівський

Насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водопроводу припинила роботу через обстріли бойовиків, частина Донецької області може залишитися без води.

Авдіївка знову під постійними обстрілами. Фото: Слово і Діло.

Станом на 10 ранку 8 червня бойовики "ДНР" не припиняють обстрілів на Донеччині. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський, передають Патріоти України.

"Станом на 10 годину за оперативною інформацією маємо таку картину: на лінії Кам'янка-Крута Балка - загострення. Поруч із насосною станцією №1 (це район Мар'їнки, поблизу Василівки) пролунало близько 40 вибухів. За оперативною інформацією, бойові дії продовжуються, обладнання станції не працює, можливості евакуювати людей поки що немає", - йдеться у дописі.

Він також підтвердив, що "Вода Донбасу" припинила подачу води з каналу Сіверський Донець-Донбас на 5 фільтрувальних станцій – Красноармійську, Великонанадольську, дві Маріупольські та Донецьку.

"І якщо на маріупольській фільтрувальній станції вода подаватиметься зі Старокримського водосховища й відповідно Маріуполь без води не залишиться, то на Красноармійську та Великоанадольську фільтрувальні станції повністю припинена подача води, оскільки вони не мають резервного джерела водопостачання", - повідомив Жебрівський.

Як повідомлялося раніше, ввечері 7 червня бойовики продовжили обстріл мирних населених пунктів та об'єктів цивільної інфраструктури вздовж лінії розмежування сторін.

Минулої доби бойовики 71 раз відкривали вогонь по наших позиціях, майже три десятка разів використовуючи заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...