Під Жолобком на Луганщині спалахнув бій: Ворог намагається відбити втрачені позиції, ЗСУ несе втрати

За даними військових, терористи готуються до наступу.

Бойовики "ЛНР" спровокували бій під Жолобком. Ілюстрація:https://tsn.ua/

Луганські бойовики спровокували бій у районі населеного пункту Жолобок. Як повідомили в 53-й окремій механізованій бригаді, сьогодні, 7 червня, з 5:30 ворог розпочав потужний обстріл позицій українських військових. Про це йдеться на сайті ТСН, передають Патріоти України.

Застосовувалась зброя різних калібрів: від кулеметів, гранатометів до артилерії 152 калібру. Наразі в районі Жолобка військова ситуація динамічна. Інформація про поранених буде відома після завершення зіткнення. Військові 53-ї бригади повідомили, що бойовики нарощували інтенсивність вогню з початку цього тижня.

У свою чергу, у штабі АТО заявили про сімох поранених й одного загиблого військового поблизу Кримського Луганської області. За словами виконувача обов'язків голови цивільно-військової адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Дмитра Кондратьєва, у селищі Новотошківське пошкоджено водогон, осколками посічені цивільні будинки, розглядається питання евакуації дітей.

"За наявною інформацією ворог активно накопичує резерви та проводить інші заходи, які можна розцінити як підготовку до наступу терористичних сил. Окрім того, зросла активність диверсійно-розвідувальних груп ворога.

Як повідомляють очевидці, бойовики зумисне підривають приватні помешкання місцевих жителів аби згодом звинуватити сили АТО у порушенні досягнутих в Мінську домовленостей. Окрім того, за наявною інформацією у цих воєнних злочинах проти людяності задіяні пропагандистські канали, які фіксують такі руйнації заради створення своїх чергових фейкових новин", - йдеться у повідомленні штабу.

Як повідомлялося раніше, на окупованій території Луганщини бойовики зранку 7 червня повідомляють про "наступ ЗСУ" і обстріли прифронтових міст.. Терористи заявили, що нібито "ледве стримують наступ" у районі села Жолобок Слов'яносербського району.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...