Бойовики "ЛДНР" озброєні російськими снайперськими гвинтівками, - Inform Napalm (фото)

Волонтери Inform Napalm опублікували фотографії зі сторінок в соцмережах росіян, які воюють на стороні так званих "ДНР-ЛНР".

Російські найманці озброєні снайперськими гвинтівками. Фото: Inform Napalm.Волонтери міжнародного співтовариства Inform Napalm опублікували на своєму сайті докази наявності у проросійських бойовиків на Донбасі новітньої снайперської зброї з РФ, повідомляють Патріоти України.

За даними волонтерів, в бойових діях на Донбасі найманці та російські кадрові військові використовують снайперську гвинтівку Драгунова модернізовану (СВДМ), снайперську гвинтівку Драгунова зі складаним прикладом (СВДС), снайперську гвинтівку спеціальну "Винторез" і армійську снайперську гвинтівку крупнокаліберну (АСВК).

В якості доказу волонтери опублікували фотографії зі сторінок в соцмережах росіян, які воюють на стороні так званих "ДНР-ЛНР".

На сторінці Павла Шаблакова з Челябінська, який воює на Донбасі, опубліковані кілька фотографій, на яких зображено новітня снайперська зброя російського виробництва.

На сторінці ще одного найманця з Росії, Володимира Синіцина, також опубліковані фото з російськими снайперськими гвинтівками. Судячи з геолокації на знімках, росіянин проходить службу в так званій 1-ій ОМСБр 1-го армійського корпусу.

Тепер "чеських" снарядів може бути значно більше заявлених 800 000: "Допомога на €5 млрд призначена для України, а не розвитку оборонної промисловості ЄС" – Боррель

вівторок, 19 березень 2024, 9:50

Європейський фонд військової допомоги обсягом €5 млрд покликаний підтримувати Україну, тому країни Євросоюзу можуть використовувати його як для замовлення боєприпасів, так і для компенсації їх закупівлі за межами ЄС. Про це заявив Високий представник Є...

Понад 40 років тому їх прибрали з озброєння радянської армії: Україна знов почала запускати старі семитонні безпілотники

вівторок, 19 березень 2024, 9:41

Україна знов почала використовувати старі безпілотники "Туполєв" Ту-141/143 1970-х років. Це важкі та незграбні БПЛА, але вони потенційно ефективні. Як йдеться у матеріалі Forbes, українці востаннє використовували ці безпілотники рік тому. Понад 40 рок...