"Бойовики прорвали захист, кут собі вихопили і тепер кошмарять нас звідти": Українські військові про ситуацію під Маріуполем (відео)

Бійці сподіваються, що зможуть перемогти ворога.

Ситуація на Маріупольському напрямку напружена. Фото: Преса України.

На південній ділянці фронту АТО проросійські бойовики продовжують активно використовувати заборонену крупнокаліберну зброю. Військові кажуть, що найбільше стріляють з напрямку окупованої Саханки. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Мінометний обстріл був з боку противника. 120-ка, 80-ка били зранку. Більше десяти впало - це точно. Вчора цілий день обстріли були. Цілий день! Тобто порахувати їх нереально", - розповів боєць ЗСУ "Вадим".

Снарядами посікло великі дерева навколо позицій українських воїнів. Морпіхи біля Лебединського жартують, що сокир і пил для заготовлення дров не замовляли. Замість деревини складують рештки боєприпасів із маркуванням виробництва РФ - докази для майбутнього трибуналу. Обирати є з чого. "За добу було випущено більше 500 мін і снарядів різного калібру", - каже прес-офіцер сектору "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер.

Бійці кажуть, що російську військову присутність помітно не тільки у виробництві снарядів. "В артилерії там точно спеціалісти. Дуже влучно б'ють, дуже швидко виявляють наші позиції", - констатує військовослужбовець ЗСУ з позивним "Факел". Тактика ворога вже принесла йому відносний успіх. "Вони прорвали там, кут собі вихопили. І тепер кошмарять нас звідти", - констатує командир із позивним "Дід".

Раніше речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко заявляв, що російсько-терористичні війська перейшли до тактики «випаленої землі» під Маріуполем, тотально руйнуючи населені пункти та українські оборонні рубежі на цій ділянці фронту.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...