"Боюся, що в Україну знову приходить кривава весна": Маккейн про виведення військ РФ з Сирії

Рішення Росії ввести основну частину своїх військ з Сирії означає, що Москва завершила створення нової ситуації на місцях, більш сприятливою для президента Сирії Башара Асада, - вважає сенатор Маккейн.

Американський сенатор Джон Маккейн вважає, що після виведення військ з Сирії Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони. Це, в свою чергу, може означати відновлення активних бойових дій на сході України. Про це йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті сенатора, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку Маккейна, рішення Росії вивести основну частину своїх військ з Сирії означає, що Москва завершила створення нової ситуації на місцях, більш сприятливою для президента Сирії Башара Асада. Він також висловив стурбованість тим, що тепер Москва повністю переключить свою увагу на Україну.

"Оголошення про те, що Росія почне виводити частину військових сил з Сирії, свідчить про те, що Володимир Путін вважає, що він розбомбив і вбив достатню кількість опонентів кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання", - заявив республіканський сенатор з Арізони.

Він також піддав різкій критиці адміністрацію Обами за "бездіяльність" в Сирії. "Адміністрація пояснювала свою байдужість і бездіяльність заявами, що Росія сама опиниться в трясовині, - вважає Маккейн. - Адміністрація втішала себе, повторюючи мантру про те, що" військового рішення не існує", замість того, щоб прийняти реальність, яка полягає в тому, що в будь-якому політичному рішенні в Сирії існує явний військовий аспект".

"На жаль, саме це Росія і її ставленики продемонстрували в Сирії, - продовжив сенатор. - Вони змінили військову ситуацію на місці і створили умови для політичного врегулювання, які більш сприятливі з точки зору їх інтересів". "Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я боюся, що в Україну знову приходить кривава весна", - зазначив американський сенатор Маккейн.

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...

"Страждає європейський середній клас": Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України

субота, 27 квітень 2024, 15:28

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поскаржився, мовляв, Захід виділяє надто багато коштів для України. Від цього, вважає він, страждає європейський середній клас. Про це угорський політик сказав в інтерв'ю одній із радіостанцій, повідомляють Патріот...