Боротьба з корупцією: "Якщо справу Кацуби доведуть до кінця - це дійсно буде сигнал, що красти не можна" - нардеп

"Якщо справа буде розвалена в суді, як свого часу вона була розвалена попередньою прокуратурою, це буде сигналом для нас, що ніякої боротьби з корупцією немає" - вважає Вадим Денисенко.

Вадим Денисенко. Фото:112.ua

Якщо справу екс-заступника глави НАК "Нафтогаз" Олександра Кацуби доведуть до кінця, це стане сигналом для всіх, що красти не можна. Таку думку в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна" висловив нардеп від БПП Вадим Денисенко, коментуючи заяву прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо чиновників-корупціонерів, передають Патріоти України.

"Це правильний меседж. Тут питання не настільки до Гройсмана, скільки до прокуратури і НАБУ. Для мене найбільш важливою на сьогоднішній момент справою є справа Кацуби. Вона останнім часом перестала бути на слуху. Справа Кацуби - це не справа Оніщенка, де є якісь газові ігри, але справа Кацуби - це гра великої кількості людей першого рівня.

І якщо справу Кацуби вдасться довести до кінця - це дійсно буде сигнал, що красти не можна. Якщо справа буде розвалена в суді, як свого часу вона була розвалена попередньою прокуратурою, це буде сигналом для нас, що ніякої боротьби з корупцією немає", - вважає Вадим Денисенко.

Відзначимо, 18 червня Голосіївський суд заарештував Кацубу, призначивши заставу в 450 млн грн. Сьогодні Апеляційний суд підтвердив це рішення.

Нагадаємо, Кацуба був затриманий за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення за статтями 255 (створення злочинної організації) та 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В ході слідства встановлено, що Кацуба причетний до присвоєння коштів "Нафтогазу" на суму 449,9 млн грн.

У ГПУ повідомили, що Кацубу затримала група прокурорів з розслідування економічних злочинів організованого злочинного угруповання часів Януковича і група військових прокурорів.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...