Боротьба з російським окупантом: Крим. Спротив триває

26 лютого, який вважається "Днем кримського спротиву російській окупації" акції на підтримку кримчан відбудуться в різних містах України та світу.

26 лютого - День кримського спротиву російській окупації. Фото:скріншот

Україна 26 лютого відзначає "День кримського спротиву російській окупації". У цей день перед будівлею Верховної Ради Криму 2014 року відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі, з партії "Русское единство". Про це пишуть Крим.Реалії, передають Патріоти України.

Акції на підтримку кримчан відбудуться в різних містах України та світу.

У Києві планується організація "Маршу солідарності". Активісти мають намір вийти на центральні вулиці столиці України, щоб підтримати кримчан, які живуть в умовах анексії та спільно згадати події останніх трьох років у Криму. Після закінчення ходи, на Майдані Незалежності відбудеться мітинг.

25 лютого в Києві стартував Міжнародний форум "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу". За словами першого заступника міністра інформполітики України Еміне Джеппар, мета форуму – "ще раз порушити проблематику Криму й подумати, як зробити так, щоб повернути Крим".

У Києві біля будівлі російського посольства відбудеться акція-перформанс, присвячена третій річниці анексії півострова.

Акції заплановані в Херсоні й КПВВ "Чонгар" на адміністративному кордоні Криму й материкової України.

Також у "День кримського спротиву російській окупації" приєднаються активісти з інших країн світу. Акції мають пройти в Туреччині, Йорданії, Ізраїлі, Франції, Польщі.

Президент України Петро Порошенко в "День кримського спротиву російській окупації" нагадав про мітинг, який відбувся 26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради Криму й зазначив, що Україна продовжує боротьбу за анексований півострів.

"Три роки тому жителі Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною. Наступного дня Росія вдалася до відкритої агресії й захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей", – написав президент України на своїй сторінці в Facebook.

Порошенко зазначив, що "Україна зуміла на найвищому міжнародному рівні – в ООН – закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за грубе порушення прав людини на тимчасово окупованій території України – в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь".

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...