Боротьба з тероризмом руками терористів: Стало відомо, хто очолить антитерористичне бюро ООН

Посол Росії в міжнародних організаціях у Відні Володимир Воронков розповів, що зустрічався з Антоніо Гутеррішем.
Антоніу Гутерріш збирається співпрацювати з росіянами. Фото: 112 Україна.

Глава ООН Антоніо Гутерріш планує призначити московського посланника у Відні на чолі новоствореного Бюро по боротьбі з тероризмом. Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформацію чиновників та дипломатів, передають Патріоти України.

Посол Росії в міжнародних організаціях у Відні Володимир Воронков розповів, що зустрічався з Гутеррішем. Очікується, що на цьому тижні буде оголошено про призначення, заявили чиновники та дипломати. "Боротьба з тероризмом - це одне з питань, в якому більшість країн може працювати з Росією", - сказав на умовах анонімності високопоставлений західний дипломат.

Представники чотирьох із п'яти країн, що мають право вето в Раді безпеки ООН - США, Велика Британія, Франція та Китай, протягом останніх 10 років обіймали найвищі посади у штаб-квартирі організації в Нью-Йорку.

Американець очолював офіс із політичних справ, француз керував миротворчими процесами, британець займався гуманітарними справами, а представник Китаю керував економічними та соціальними справами. Протягом останніх семи років росіяни очолювали віденський офіс ООН з наркотиків та злочинності.

"Справедливо зауважити, що росіяни є недостатньо представленими на найвищому рівні в ООН", - заявив західний дипломат. Генеральна асамблея ООН минулого тижня схвалила створення Бюро по боротьбі з тероризмом, яке допоможе державам втілити глобальну стратегію у боротьбі з тероризмом, прийняту в 2006 році. Стратегія, що переглядається раз на два роки, спрямована на проведення заходів щодо запобігання тероризму.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...