Бовкнув зайвого: Прем'єр Росії забрав назад свої слова про холодну війну

"Права рука Путіна" підкреслив, що припинення переговорів РФ і США щодо ряду питань не означає початку нової гонки озброєнь.

Дмитро Медведєв. Фото:tsn.ua

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв відмовився від сказаних ним же слів про те, що між РФ і НАТО почалася нова холодна війна. Медведєв спростував свою заяву в інтерв'ю журналу Time, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"Я ніколи не говорив про те, що почалася нова холодна війна, але я говорив про те, що рішення НАТО підштовхують до виникнення нової холодної війни. Я це говорив, я готовий це ще раз підтвердити".

Він навів у приклад виступ на Мюнхенській конференції генсека альянсу Йєнса Столтенберга. "Він говорив: Росію треба обмежувати, контингенти збільшувати, захищатися по всіх кордонах, за всіма рубежами. Але якщо це не підготовка до холодної війни, то тоді до чого?" - зазначив Медведєв.

При цьому політик підкреслив, що припинення переговорів РФ і США щодо ряду питань не означає початку нової гонки озброєнь. За його словами, це дуже дорога історія, і "очевидно, що в даний момент немає ні приводів, ні причин займатися тим, чим займався Радянський Союз і Сполучені Штати Америки разом з Північноатлантичним альянсом в кінці 1970-х - початку 1980-х років, що, безумовно, обескровило радянську економіку".

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...