Бреше, як сивий мерин: Лавров у Мюнхені звинуватив Україну в "керченських провокаціях"

Голова МЗС РФ заявив, що Росія не має нічого проти європейських регіональних ініцатив і зі свого боку закликає Брюссель "поважати" регіональні ініціативи, що діють у Чорноморському регіоні.

Сергій Лавров. Фото: соцмережі.

Голова МЗС РФ Сергєй Лавров використав майданчик Мюнхенської конференції з питань безпеки для того, щоб вчергове звинуватити Україну в "провокаціях" біля Керченської протоки. Про це він заявив під час дискусії в рамках конференції в суботу, повідомляють Патріоти України.

"Якщо ви згадаєте інцидент з українськими військовими кораблями, це була провокація. Порошенку вона була необхідна для своїх власних цілей, щоб запустити свою власну президентську кампанію належним чином", - заявив російський міністр закордонних справ.

Він зауважив, що у вересні минулого року два "цивільні українські судна" пройшли через Керченську протоку в Азовське море "без жодних проблем, бо вони виконували інструкції з безпеки". "Але в листопаді вони вирішили влаштувати скандал і вони його влаштували", - сказав Лавров.

Окремо він зазначив, що Росія не має нічого проти європейських регіональних ініцатив і зі свого боку закликає Брюссель "поважати" регіональні ініціативи, що діють у Чорноморському регіоні.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...