Brexit: Британці стали масово звертатися за отриманням кіпрського громадянства

Департамент імміграції Кіпру в середньому отримує до 300 подібних заяв щодня.

Британці масово звертаються за громадянством Кіпру. Фото: vipresident.com.

В дипломатичні представництва Республіки Кіпр за отриманням громадянства після референдуму звертаються сотні британців, які мають кіпріотське коріння. Про це повідомила кіпрська державна телекомпанія RIK з посиланням на Департамент імміграції, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Голова союзу кіпріотів, що живуть у Великобританії, розповів журналістам, що про паспорти сьогодні клопочуть навіть вихідці з Кіпру, які вже в четвертому поколінні живуть в Сполученому Королівстві. Більшість з них абсолютно "англізувалися". У середньому чиновники Департаменту імміграції отримують на день до 300 подібних заяв.

На думку експертів, ці люди у разі виходу Великобританії з Євросоюзу просто хотіли б мати паспорт країни ЄС, який дозволить їм вільно пересуватися всередині об'єднаної Європи.

Як відомо, Кіпр був британською колонією до 1960 року.

Зараз у Сполученому Королівстві проживають тисячі вихідців з острова і їх нащадків. При цьому будь-який британець, який зможе довести, що його батьки або попереднє покоління прямих родичів були кіпріотами, може розраховувати на швидке отримання кіпрського громадянства.

Республіка Кіпр стала членом Євросоюзу в 2004 році, а в 2008 році увійшла в зону євро.

Як повідомляли Патріоти України, 23 червня на референдумі у Великобританії перемогли прихильники виходу країни з Європейського Союзу. За таке рішення проголосували 52% громадян, проти - 48%. Британія була членом ЄС протягом 43 років.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...