Брюссель відповів на "конструктивні" наміри РФ створити офіційне представництво окупованого Криму при ЄС

Із "самозванцями" європейські дипломати співпрацювати не планують.

У Брюсселі не збираються визнавати "представництво" Криму. Ілюстрація: Рейтерс.

Європейський союз не збирається визнавати жодні представництва анексованого Криму, які планує відкривати Росія. Позиція Брюсселя була передана українським журналістам Представництвом ЄС в Україні, передають Патріоти України.

"ЄС повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Таким чином, позиція ЄС є зрозумілою: ми не визнаємо і не будемо визнавати так звані самоназвані представництва нелегально анексованого Кримського півострова і не хочемо жодним чином співпрацювати з такими установами", - йдеться у повідомленні.

Раніше російське видання "Известия" повідомило, що наступного року Москва хоче відкрити в Брюсселі "представництво Криму", яке "просуватиме інтереси" півострова та боротиметься з санкціями.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...