"Брудні гроші": Кремль відреагував на заяву Великобританії

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав наміри Лондона "русофобією" і недобросовісною конкуренцією".

Ілюстрація:ONLINE.UA

У нелегітимній Держдумі відреагували на заклик британських парламентарів до уряду країни посилити санкції щодо Росії. Про це пише RT, інформують Патріоти України.

"У Великобританії велика кількість російських бізнесменів, які купували нерухомість, розміщували свої активи, - це було пов'язано з тим, що в країні були створені сприятливі для цього умови, крім того, була запропонована вигідна програма з надання інвестиційних віз. Все це, природно, приваблювало російський бізнес, який не має стосунку ні до влади, ні до корупції", - заявив заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа.

Олексій Чепа

За його словами, в даний час у Великобританії змінилася не тільки економічна, а й політична ситуація.

"Економічна ситуація погіршується, а з політичного боку ми бачимо, що відбувається: Тереза Мей, щоб зберегти своє становище, змушена розкручувати такі процеси, як, наприклад, справа Скрипаля. Все це пов'язано з внутрішнім становищем Великобританії, як і спроби тиснути на російських бізнесменів під будь-якими приводами, щоб надати цьому якесь пояснення", - додав Чепа.

Крім того, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков назвав "русофобією" і недобросовісною конкуренцією боротьбу з "брудними грошима" з РФ.

"Ми з вами є свідками досить безпрецедентної манії, русофобської манії у Великобританії, яка знаходить найрізноманітніші прояви, в тому числі, і такі. Причому ви бачите, що ця русофобська хвиля спровокована не якимись подіями щодо Великобританії або її громадян, вона спровокована провокацією, влаштованою власне британською стороною. Я маю на увазі справу Скрипалів", - сказав Пєсков.

За його словами, російський бізнес стикається з недобросовісним ставленням, але в Кремлі нібито не мають інформації про відмову у видачі британської інвестиційної візи Роману Абрамовичу.

"Ні, я нічого не можу сказати, тому що не маю інформації. Дійсно, такі повідомлення в ЗМІ були. Я тільки що якраз говорив про те, що наш бізнес стикається з різними проявами несумлінного і недружнього ставлення", - додав прес-секретар Кремля.

Він також заявив, що протягом останнього десятиліття російський великий бізнес розвивався і "здійснював мирну економічну експансію за кордон". Він - конкурентоспроможний, має інтереси по всьому світу і досить успішно веде справи.

"Однак в останні роки також ми стали фіксувати прояви недружньої конкуренції, несправедливої і незаконної конкуренції, порушення всіх норм і правил Світової організації торгівлі. Подібні законопроекти йдуть, напевно, в одному ряду з такими недружніми кроками. Безумовно, це є не чим іншим, як черговим кроком в руслі недружньої і несправедливої конкуренції. Більш того, у мене немає сумнівів, інвестори з інших країн теж не залишать без уваги подібні дії, тому що інвестори з будь-якої країни після подібних дій Великобританії можуть зіткнутися з ситуацією, коли їхні інвестиції назвуть "брудними грошима", - сказав Пєсков.

Як повідомлялося раніше, у доповіді, яку опублікував комітет парламенту Великої Британії із закордонних справ, йдеться про те, що загрозою для безпеки країни є "брудні гроші" з Російської Федерації.

У документі, який отримав назву "Московське золото: російська корупція у Великобританії", наголошується, що Лондон роками не вживав достатніх заходів для того, щоб зупинити потік грошей російських олігархів до столиці Британії. Через це країна зазнала збитків, а національна безпека суттєво ослабла.

"Незважаючи на жорстку риторику (офіційного Лондону після отруєння Скрипаля – ред), президент Путін та його союзники мали змогу продовжувати бізнес як завжди, ховаючи та відмиваючи свої корумповані активи в Лондоні. Це активи, які Кремль може забрати у будь-який час, аби прямо або опосередковано підтримувати кампанію президента Путіна, щоб зруйнувати міжнародну систему, підірвати наших союзників та взаємозмінні міжнародні мережі, які підтримують зовнішню політику Великобританії," – зазначили у звіті.

У комітеті підкреслили, що тепер у королівстві посилять контроль за потоком грошей з Росії та ускладнять можливість їх відмивання.

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...