Британський ящик Пандори: В Північній Ірландії заговорили про відділення від Великобританії після Brexit

Лідер найбільшої націоналістичної північноірландської партії "Шинн Фейн" Деклан Кірні вважає, що результати референдуму в Великобританії можуть стати аргументом на користь виходу Північної Ірландії зі складу Сполученого Королівства.

В Північній Ірландії заговорили про відділення від Великобританії після Brexit.  Ілюстрація:arcticaoy.ru.

Результати референдуму в Великобританії можуть стати аргументом на користь проведення плебісциту з приводу виходу Північної Ірландії зі складу Сполученого Королівства. Таку заяву зробив лідер найбільшої націоналістичної північноірландської партії "Шинн Фейн" Деклан Кірні, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, Brexit "різко змінює політичний ландшафт на півночі Ірландії". Виходячи з цього, в політсилі хочуть активізувати зусилля по проведенню референдуму про возз'єднання з Республікою Ірландія.

Кірні підкреслив, що результати референдуму позбавляють британський уряд права представляти інтереси Північної Ірландії в умовах, коли її жителі висловилися за членство в ЄС.

Як повідомляли Патріоти України, за попередніми даними, згідно підсумкового підрахунку голосів за вихід зі складу Євросоюзу на референдумі проголосували майже 52% британців.


СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...