Breхit стартував: Дональд Туск отримав офіційне повідомлення Великобританії про вихід з ЄС

Тереза Мей підписала лист, який офіційно починає процедуру Breхit.

Дональд Туск отримав лист від Терези Мей. Фото: Твіттер.

Постпред Британії при ЄС сер Тім Барроу передав главі Євроради Дональду Туску листа, підписаного британським прем'єром Терезою Мей і який містить офіційне повідомлення про вихід Великої Британії з ЄС. Про це повідомив Туск у своєму мікроблозі в Twitter, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Туск розмістив у своєму Twitter фотографію, на якій британський постпред вручає йому листа з підписом: "Лист про (запуск процедури) статті 50".

25 березня повідомлялося, що лідери 27 країн–членів Європейського Союзу напередодні Brexit підписали Римську декларацію, в якій йдеться про досягнення, виклики та пріоритети Євросоюзу.

Нагадаємо, що референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС вібдувся 23 червня 2016 року. За вихід з ЄС віддали голоси більш ніж половина британських виборців.

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...