За що Путін боровся, на те і напоровся: Британія та Польща об'єдналися проти Росії

За словами Терези Мей, обидві держави глибоко стурбовані спробами Росії підірвати міжнародну систему, засновану на правилах.
Тереза Мей. Фото: Німецька хвиля.

Великобританія допоможе Польщі в створенні структури для протидії дезінформації з боку Росії. Таку заяву зробила прем'єр-міністр Сполученого Королівства Тереза Мей під час третього раунду британо-польських міжурядових консультацій після переговорів із прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, передають Патріоти України.

"Ми поділимося нашим досвідом, щоб створити новий підрозділ у Польщі, який безпосередньо протидіяв би російській дезінформації та забезпечував швидке визначення, від кого виходять ворожі дії на адресу державних або комерційних цілей", – зазначила Мей.

За її словами, обидві держави глибоко стурбовані спробами Росії підірвати міжнародну систему, засновану на правилах. Мей подякувала Моравецькому за реакцію польської влади на отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері і за те, що Варшава опинилася серед тих, хто поклав на ГРУ відповідальність за кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

"Ці дії є неприйнятними, і ми їх не потерпимо. Сьогодні ми сповнені рішучості захищати наші демократії шляхом щорічних консультацій щодо ворожих дій Росії і більш тісної співпраці між нашими службами в сферах оборони і безпеки. Обговорення почнуться на початку наступного року", – наголосила Мей.

Джерело: ТАСС

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...