Британських слідчих у справі Литвиненка в Росії намагалися отруїти

Російські спецслужби спробували отруїти британців в офісі генпрокурора - їм запропонували чай, після якого у детективів почалися проблеми зі шлунком.

Олександра Литвиненка отруїли полонієм. Фото: ВВС.

Британські детективи Скотленд-Ярду, що займаються розслідуванням загибелі колишнього агента ФСБ Олександра Литвиненка, повідомили про те, що їх намагалися отруїти чаєм в Росії. Про це з посиланням на Daily Mail пишуть Патріоти України.

Відзначається, що детективи прилетіли в Москву, щоб зустрітися з підозрюваними в отруєнні Литвиненка Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном.

Розмовляючи з Ковтуном, що перебувв в лікарні, британці відзначили, що він був повністю забинтований і було видно лише його очі. Інспектор Брайан Тарп зазначив, що не впевнений, що це був дійсно Ковтун, зазначивши, що "росіяни перехитрили британців, як у шаховій грі".

Детективи розповіли, що за ними велося стеження, а їх готельні номери таємно обшукали. Крім того, пропав важливий доказ - запис інтерв'ю з одним з підозрюваних. У публікації не уточнюється, про кого з підозрюваних йдеться.

За словами британських детективів, російські спецслужби спробували отруїти їх в офісі генпрокурора. Їм запропонували чай, після якого у детективів почалися проблеми зі шлунком.

Як відомо, колишній співробітник ФСБ Олександр Литвиненко помер від отруєння радіоактивною речовиною полоній-210 в листопаді 2006 року. За версією Скотланд-Ярду, полоній Литвиненку підсипав в чай депутат Держдуми Андрій Луговий (колишній колега Литвиненко по ФСБ) і бізнесмен Дмитро Ковтун, який в минулому був співробітником ГРУ.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...