Буде дуже стрімкою та кривавою: Генерали армії США вважають війну з Росією і Китаєм неминучою - The Independent

Успіхи Росії і Китаю в військовому будівництві та в створенні нових технологій змусили Білий дім почати підготовку до війни таких масштабів, яких американська армія не бачила з часів Корейської війни, зазначив генерал-майор Вільям Хікс.

Начальник штабу армії США Марк Міллі. Фото:ukrainian.voanews.com

Майбутня війна проти Росії і Китаю буде швидкою і призведе до численних жертв. Такі оцінки прозвучали на щорічній конференції Асоціації Армії США у Вашингтоні, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Independent.

Начальник штабу Армії США Марк Міллі висловив думку про те, що майбутня масштабна війна "практично неминуча".

У свою чергу генерал-майор Вільям Хікс зазначив, що "будь-який конфлікт з використанням звичайних озброєнь в найближчому майбутньому буде протікати вкрай швидко і призведе до колосальних жертв". "Ми не зможемо зупинити його за своїм бажанням", - додав він.

Як пояснив Хікс, це викликано в першу чергу масовою автоматизацією засобів ведення бойових дій і розвитком штучного інтелекту. За словами генерала, успіхи Росії і Китаю в військовому будівництві та в створенні нових технологій змусили Білий дім почати підготовку до війни таких масштабів, яких американська армія не бачила з часів Корейської війни.

З ним погодився заступник начальника штабу Армії США генерал-лейтенант Джозеф Андерсон. За його словами, США стикаються з екзистенційними погрозами з боку країн, які "діють агресивно в тому, що стосується суперництва у військовій сфері", таких як Росія.

Швидкий розвиток Росії і Китаю може призвести до того, що США втратять панування в повітрі, і це спричинить за собою проблеми для армії і флоту, зазначив він.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...