"Будемо скаржитися в ОБСЄ": Кисельов обурився затриманням журналіста і погрожує Києву

Дмитро Кисельов поставив затримання Кирила Вишинського в один ряд з вбивством "свого колеги Олеся Бузини".
Дмитро Кисельов. Фото: РБК.

Гендиректор російської пропагандистської медіагрупи "Россия сегодня" Дмитро Кисельов вимагає, щоб українська влада негайно звільнила затриманого журналіста украинского отдела "РИА Новости" Кирила Вишинського. Про це він сказав виданню "РИА Новости", передають Патріоти України.

"Українська влада повинна негайно звільнити затриманого журналіста "РИА Новости" Кирила Вишинського, припинити переслідувати ЗМІ. Це вже не перший випадок, коли київський режим зневажає основні права і свободи, переслідує журналістів", – заявив він.

При цьому Кисельов поставив затримання Вишинського в один ряд з вбивством "свого колеги Олеся Бузини, переслідуванням Василя Муравицького". "Ми будемо звертатися в міжнародні структури, в тому числі журналістські, в ОБСЄ, для того, щоб сприяти припиненню гонінь щодо журналістів в Україні", – заявив він.

Раніше 15 травня стало відомо, що Служба безпеки України проводить обшуки в офісі російського інформагентства в Києві, а директор українського відділу "РИА Новости" Кирило Вишинський затриманий. "У нас все юридично обґрунтовано", – сказала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Генеральний директор російського державного міжнародного інформаційного агентства "Россия сегодня", ведучий програми "Вести недели" відкрито підтримує державну політику Росії та її президента Володимира Путіна. Неодноразово звинувачувався в дезінформації щодо подій в Україні. Кисельов включений до санкційного списку запровадженого Україною у відповідь на російську збройну агресію.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...