Будуть, як їхні скрепні друзі: ЄС може запровадити санкції проти Угорщини

Відносини Будапешту із Брюсселем вже давно залишають бажати кращого.
Відносини Угорщини та ЄС зовсім не ідеальні. Ілюстрація: Укрінформ.

ЄС може застосувати санкції проти Угорщини через ухвалення законів проти розвитку громадянського суспільства. Про це в ефірі "Прямого" сказав народний депутат України, віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, голова комітету ПАРЄ з питань культури, освіти, науки і медіа Володимир Ар'єв, передають Патріоти України.

"В Угорщини дуже серйозні проблеми всередині Євросоюзу, з Брюсселем. Через дуже антидемократичні закони, які ухвалила угорська влада, зокрема проти громадянського суспільства, проти університету Сороса, громадських організацій і не тільки. Зараз ЄС стоїть на шляху до запровадження санкцій проти Угорщини", - заявив Ар'єв.

Він упевнений, що Україна має скористатися ситуацією і діяти асиметрично. "Ми маємо максимально посилити роботу з Євросоюзом і НАТО для того, щоб відповідний фідбек уже йшов від нас. Щоб з ними (Угорщиною) розмовляли їхні партнери, якими вони прикриваються", - вважає Ар'єв.


Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...