Будуть ще менше їсти? МЗС Росії пригрозив ЄС гідно відповісти у разі розширення санкцій ЄС

У Москві заявляють, що Європа займає "дивну" і "нелогічну" позицію щодо масового винищення Росією цивільного населення у Сирії.
Марія Захарова

Якщо Європейський союз введе нові санкції проти Росії за дії в Сирії, Москва підготує відповідні заходи, повідомила на брифінгу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, зазначають Патріоти України.

"Звичайно, якщо все це буде втілено у якійсь конкретній площині, буде і реакція", - запевняє підлегла Лаврова. За її словами, країни ЄС займають "дивну" і "нелогічну" позицію щодо Росії.

"Зараз йде розмова про нові санкції, при цьому паралельно йдуть процеси в різних двосторонніх, багатосторонніх форматах, зокрема, щодо сирійського врегулювання. Дивна, нелогічна і несамостійна позиція", - заявила Захарова.

Сьогодні ЗМІ повідомили, що Євросоюз 17 жовтня обговорить введення нових санкцій проти Росії у зв'язку із загостренням ситуації в сирійському Алеппо.

Військовий конфлікт в Сирії триває з 2011 року. Сирійське місто Алеппо з липня 2012 року частково контролюється збройною опозицією. В останні тижні його східні райони піддаються масованим атакам урядових військ і їх російських союзників.

З весни 2014 року економіка Росії також потерпає від санкцій через анексії Криму та військової агресії проти України.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...