Будуть вам і вибори в ОРДЛО, і особливий статус: Порошенко відповів на наполягання Франції та Німеччини

​Президент України наголосив міністрам зовнішніх справ Франції та Німеччини, що Росія не виконує Мінських домовленостей.

Порошенко, Еро і Штайнмаєр під час зустрічі. Фото:ukr.lb.ua

Президент України Петро Порошенко звинуватив Росію у невиконанні Мінських домовленостей, тому, на його думку, необхідно зберегти санкції проти Москви. Про це він сказав під час зустрічі з міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмайєром та міністром закордонних справ Франції Жан-Марком Еро, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Росія не демонструє жодного прогресу у виконанні Мінських домовленостей, тому питання санкцій є дуже важливим. І санкції не лише через Мінськ, а через нелегальну анексію Криму, через агресію на сході України, через присутність російських військ", - сказав президент.

Порошенко подякував за рішення Комітету постійних представників країн ЄС щодо продовження пакету персональних санкцій, висловивши сподівання, що це рішення буде затверджено Радою ЄС вже 15 вересня.

Президент наголосив, що режим припинення вогню, запроваджений з 1 вересня з ініціативи української сторони, не виконується. Бойовики продовжують артилерійські обстріли, внаслідок яких гинуть та отримують поранення військовослужбовці ЗСУ.

Глава української держави також наголосив на відсутності прогресу у звільненні заручників та політв'язнів, які утримуються на окупованих територіях та на території Росії. Зокрема він нагадав про заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Порошенко закликав не визнавати легітимність виборів до Держдуми Росії через те, що вони відбудуться в окупованому Криму. Президент подякував ОБСЄ та ЄС за рішення не направляти своїх спостерігачів на вибори на півострів.

Як повідомлялося раніше, голова МЗС Франції Жан-Марк Еро вважає, що Київ повинен розпочати виконання політичних умов мінських угод після встановлення режиму "тиші", внести зміни до Конституції та призначити вибори на Донбасі

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...