Бурштиновий фронт: На Житомирщині сталася перестрілка, загинула людина (фото)

В місті Олевськ спалахнув конфлікт між місцевими жителями і приїжджими, в результаті якого загинув один учасник, ще шестеро отримали поранення.

На місці перестрілки в Олевську. Фото: 24tv.ua.

У місті Олевськ, що на Житомирщині, відбулася масова перестрілка, в результаті якої кілька людей отримали поранення. Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат обласної ради Олександр Ніколайчук, передають Патріоти України.

За його словами, інцидент трапився в центрі Олевська в ніч з 15 на 16 січня. Група невідомих, яка приїхала на місце події на трьох автомобілях, відкрила вогонь з автоматичної зброї по людях, які зібралися біля кав'ярні.

"Під час масового зіткнення хтось з приїжджих кинув у натовп гранату, як наслідок багато молодих людей отримали поранення різного ступеня. Когось забрала "швидка", хтось поїхав до лікарні з друзями або небайдужими людьми, інші – розбіглися та займаються самолікуванням", – йдеться у повідомленні.

Депутат зазначив, що в межах Житомирської області оголошено план "Сирена". У місто Олевськ скерований загін спецпризначення поліції. Лікарня, в яку доставили постраждалих, перебуває під посиленою охороною.

З слів Ніколайчука випливає, що цей інцидент може бути пов'язаний з нелегальним видобутком бурштину в регіоні.

Пізніше в прес-службі житомирської поліції повідомили, що в результаті перестрілки в Олевську загинув один учасник конфлікту, ще шестеро отримали поранення.

"Конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і в результаті кримінальних розборів між місцевими жителями і приїжджими зі Львівщини", - йдеться у повідомленні.

Поранення отримали сімеро людей: четверо місцевих і троє приїжджих. Один приїжджий помер під час надання медичної допомоги.

Поліція кваліфікувала інцидент за ст. 15 і 115 КК України (замах на вбивство), а також ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). В даний час вже встановлено частину учасників конфлікту, а також їх транспортні засоби.

Нагадаємо, вчора, 15 січня, в Старому Селі (Рокитнянський район Рівненщини) сталася перестрілка, в результаті якої три людини отримали вогнепальні поранення.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...