Бутусов закликав внести корективи в сьому хвилю мобілізації до ЗСУ

Командування сухопутних військ неодноразово зверталося до керівництва Генерального штабу з пропозицією провести 7-ю хвилю мобілізації. І ця пропозиція в даній ситуації представляється найбільш розумною.

7-я хвиля повинна бути хвилею мобілізації добровольців з бойовим досвідом. Фото: УНІАН.

Журналіст Юрій Бутусов виступив за проведення сьомої хвилі мобілізації, але закликав набрати досвідчених військових, які пройшли передову раніше. Про це він написав у статті для ZN.UA, передають Патріоти України.

За його словами, контрактники, яких активно набирали в цьому році, переважно служать в тилу. Між тим, некомплект особового складу в цілому по сухопутних військах становить приблизно 50%, чисельність підрозділів на передовій просідає до 40%. Бутусов також спрогнозував, що після недавнього указу президента про демобілізацію 6-ї хвилі чисельність бойових частин скоротиться до 20-30% від штатної.

Проблемою, на його думку, є також те, що далеко на всі на передовій боєздатні.

Бутусов в цілому розкритикував нинішню систему в ЗСУ. На його думку, керівництво не готує належним чином особовий склад, погано фінансує низи, неефективно проводить реформи, багато бреше і надмірно роздуло штат в тилу.

"Структура ЗСУ і МО нині — великий колгосп, де багато службовців і мало воюючих там, де військові потрібні насамперед. Відхід 6-ї хвилі оголює проблеми і змушує задуматися: жодних структурних реформ в армії не сталося. Якщо відкинути брехню і хвастощі в "Фейсбуці" і по телебаченню, і подивитися на реальність, то в армії змінилося одне: з'явився кістяк офіцерів і солдатів з бойовим досвідом, фанатів війни, патріотів, які будуть боротися, незважаючи ні на що", - заявив журналіст.

На його думку, саме ці люди повинні бути покликані на передову в рамках чергової хвилі мобілізації. Тим більше, що, за його словами, умови для служби у мобілізованих кращі, ніж у покликаних за контрактом.

"Перш за все, у мобілізованого чітко обмежений термін служби, він може зберігати своє місце роботи, якість його забезпечення нітрохи не гірше, ніж у контрактника. Командування сухопутних військ неодноразово зверталося до керівництва Генерального штабу з пропозицією провести 7-ю хвилю мобілізації. І ця пропозиція в даній ситуації представляється найбільш розумною", - заявив Бутусов.

"7-я хвиля повинна бути хвилею мобілізації добровольців з бойовим досвідом. При цьому рівень їх забезпечення та умови служби повинні бути радикально переглянуті. Будь-який професійний солдат і офіцер, будь ефективний воїн важливіший, ніж будь-яка зброя. Людина — це найефективніша зброя в сучасній війні. І цю зброю потрібно максимально точно і грамотно застосовувати. Кадрову кризу в армії вже не можна приховати брехнею Генерального штабу. Кампанія з призовом на контракт, судячи з результатів, провалена. І це наша загальна проблема", - підкреслив він.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...