​Битва під Дамаском: Асад втратив довіреного генерала

Генерал диктатора намагався «віджати» у повстанців джерело питної води, котре живить столицю Сирії.

Державне інформаційне агентство SANA повідомило в суботу, що "терористи" вбили бригадного генерала Ахмад аль-Гадбан, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости». Високий військовий чин був призначений урядом Асада координатором на переговорах з повстанцями, які захопили єдине джерело, що забезпечує Дамаск водою.

Стратегічний пункт в долині Барада був захоплений повстанцями з угруповання Джебхат ан-Нустра в кінці грудня минулого року. Це призвело до гострої нестачі води в сирійській столиці.

Уряду вдалося в середу домовитися з частиною повстанців про припинення вогню в долині для відновлення водопостачання в обмін на амністію. Однак, інша частина повстанців відмовилася від укладення угоди, відновивши бої.

У суботу інженерним бригадам, що приступили до відновлення зруйнованої інфраструктури, довелося відступити через початок обстрілів. Однак врятуватись вдалося далеко не всім. Зокрема був убитий бригадний генерал Ахмад аль-Гадбан, відповідальний за переговори з повстанцями про припинення вогню.

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...