Битва за крісло Шокіна: "Самопоміч" пригрозила Порошенку блокуванням трибуни, якщо коаліція висуватиме Луценка (відео)

"Категорично не можна допускати сьогодні, щоб на посаді людини, яка має захищати право в цій державі, свободи людей, була людина політична" - пояснили у фракції "Самопоміч".

Альона Бабак. Фото:www.ukrinform.uaФракція "Самопоміч" у парламенті готова перешкоджати процесу висунення політичної кандидатури на посаду генерального прокурора. Про це заявила нардеп від фракції Альона Бабак у "Вечірньому праймі" на телеканалі 112 Україна, інформують Патріоти України.

"Самопоміч" буде готова навіть перешкоджати процесу такого висунення цієї кандидатури, тому що ми вважаємо, що це категорично не можна допускати сьогодні, щоб на посаді людини, яка має захищати право в цій державі, свободи людей, була людина політична", - заявила Бабак.

Вона також розповіла, про що йшла мова на зустрічі президента Петра Порошенка з лідером партії Андрієм Садовим та головою фракції Олегом Березюком.

"Зустріч була переважно орієнтована на те, чи буде "Самопоміч" підставляти плече коаліції та уряду, і звичайно ми говоримо про те, що ми будемо голосувати за ті закони, які є орієнтовані на зміни і на те, що потрібно зробити. Також президент намагався отримати відповідь на те, як буде об’єднання "Самопоміч" голосувати за кандидатуру (генпрокурора) президента, зокрема за чільного голову фракції "БПП" в парламенті", - розповіла нардеп.

Нагадаємо, сьогодні у Раді зареєстровано новий законопроект щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань.

Раніше повідомлялося, що колишній народний депутат України Степан Кубів відкликав законопроект №4379, яким пропонувалося дозволити призначати генеральним прокурором кандидата без досвіду роботи в прокуратурі.

ЗМІ припускали, що даний законопроект було написано спеціально для того, щоб посаду генпрокурора зміг обійняти голова фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Юрій Луценко.

Як відомо, 29 березня Рада дала згоду на звільнення президентом генерального прокурора України Віктора Шокіна. 3 квітня Петро Порошенко підписав указ про звільнення Шокіна з посади глави ГПУ.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...