"Бити батогами за російську мову": Заяви свободівця спровокували скандал (відео)

Ігор Мірошниченко говорив про методи "батога і пряника" в досягненні українізації, кремлівські пропагандисти поширили "новини", що нібито в Україні запропонували бити кийками дітей і вчителів за російську мову.

І.Мірошниченко. Фото: intvua.com.У російському сегменті інтернету почався справжній ажіотаж через заяви екс-парламентаря і депутата Київської міської ради від фракції "Свобода" Ігоря Мірошниченка про українізацію суспільства. В ефірі телеканалу"112 Україна" одіозний націоналіст розкритикував педагогів, які в школах розмовляють російською мовою, передають Патріоти України.

Коли ведуча запитала у нього, чи варто повертатися "до батога", Мірошниченко відповів ствердно.

"Якщо зайти в звичайну українську школу, то ми почуємо, що всі спілкуються російською, в тому числі і вчителі, і вихователі в дитячих садках ... Іноді можна і до батога. Тому що якщо в україномовній школі вчителі дозволяють собі розмовляти російською мовою, то вони показують поганий приклад дітям. Безумовно", - сказав депутат.

Кремлівські пропагандисти перекрутили цитату на свій манер і поширили "новини" з кричущими заголовками, нібито в Україні запропонували бити кийками дітей і вчителів за розмови російською.Сам "скандаліст" на своїй сторінці в Facebook заявив, що говорив про методи "батога і пряника" в досягненні українізації.За словами Мірошниченка, він використовував фразеологізм: "батіг - це адміністративне покарання, а пряник - заохочення на зразок того, який оголосив голова Донецької ВГА Павло Жебрівський".

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....