Час пакувати найнеобхідніше у рюкзачок власного виробництва? В НАБУ розповіли за гучну справу проти Авакових

​Розслідування корупційного виробництва про закупівлю тактичних рюкзаків для підрозділів Міністерства внутрішніх справ України в березні 2016 року йде повним ходом.

Справа про так звані "рюкзаки Авакова" знаходиться на завершальній стадії. Про це заявив голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час брифінгу, передають Патріоти України.

"Стосовно згаданої вами справи... В першу чергу ми орієнтовані на закон про повному збору доказів, тому ми зараз просто не встигли до звіту, але справа знаходиться на завершальній стадії", - уточнив посадовець.

У лютому 2016 року програма "Схеми" оприлюднила таємний відеозапис, імовірно зроблений у грудні 2014 року в кабінеті колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря. Господар кабінету нібито домовляється про сумнівну процедурі держзакупівлі партії рюкзаків для обласних управлінь МВС з людиною, якого автори розслідування ідентифікували як сина міністра Олександра Авакова.

Сам Аваков заперечив інформацію про причетність членів сім'ї до постачання рюкзаків для підрозділів МВС. "Ни я, ни моя жена, как ранее заявляли каплинообразные, ни мой сын – как заявляют сейчас – не имеют и не имели отношения к поставщикам", - емоційно заявив міністр.

НАБУ взялося за розслідування справи у березні 2016 року, для чого отримало доступ до банківських рахунків компанії-постачальника "Дніпровенд", яку пов'язують із сином міністра внутрішніх справ.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...