Час "Сурка": Політолог розказав, яку роль зіграв "сірий кардинал" Путіна в ліквідації Мотороли

Власних інтересів Сурков в Україні немає, отож, просто виконує завдання, які ставить перед ним путінський режим.

Андрій Піонтковський. Фото: ЖЖ

Російський політолог Андрій Піонтковський у своєму інтерв’ю прокоментував витік даних електронного листування помічника російського президента Владислава Суркова і участь останнього у розпалюванні конфлікту в Україні, повідомляють Патріоти України.

Так, за словами Піонтковського, Сурков був і залишається "сірим кардиналом" російської політики. В очах Путіна він дуже важлива персона, настільки важлива, що російський президент всупереч заборонам і перебуванню в санкційному списку, привів останнього на зустріч у нормандському форматі в Берліні.

У самого Суркова в Україні немає ніяких особливих інтересів - він лише виконує завдання Кремля, створюючи хаос і дестабілізацію. Стратегічною метою Москви завжди було недопущення закріплення європейського вектору України і її розвитку як незалежної та ефективної держави. Тому зараз радник російського президента - лише дорогий найманець, який виступає диригентом розладів в українській політиці.

Піонтковський наголошує, що у цьому контексті дуже показовою є ліквідація російського терориста Арсенія Павлова (Мотороли), яка відбулась днями в окупованому Донецьку. Якби це був одиничний випадок - можна було б допустити місцеві сварки або навіть міфічну "українську ДРГ", тим не менш перед цим вбивством були смерті Бетмена, Мозгового та інших. Це свідчить, що Кремль методично усуває тих, хто знає забагато і через свою медійність став непередбачуваним.

На думку політолога, зараз у Суркова не залишилось інструментів для дестабілізації України: Порошенко достойно протистоїть тиску, який на нього чинять і не "купився" на казку про уявне "відновлення територіальної цілісності" через впихування окупованих територій на умовах Кремля.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...