Частина плану: Військовий експерт пояснив, навіщо Росія проводить військові навчання в Криму

У той же час російсько-білоруські військові навчання мають на меті натиснути на Мінськ. Окрім того, майбутні військові навчання Росії можуть бути використані для провокації стосовно країн Балтії.

Ілюстрація: ЖЖ

Військова активність Росії, в тому числі й на території анексованого Криму, дають серйозну підставу для того, щоб готуватися до нового етапу російської агресії, передають Патріоти України.

В ході військових навчань Росії на території окупованого Криму здійснили запуск крилатої ракети з берегового стаціонарного ракетного комплексу "Скеля". Прояви російської військової агресії дають підставу для того, аби готуватися до нового етапу агресії з боку РФ.
Під загрозою не лише Україна, а й країни Балтії. Про це повідомив український військовий експерт Олексій Мельник, пише НВ. За словами експерта, Росія наразі не готова розв'язати чергову війну.
Кремль не готовий і не прагне зараз до протистояння із серйозними противниками. Країни Балтії – це війська НАТО. Якщо ж розглядати Україну, то і наша армія більш ефективна, ніж була в 2014 році,– пояснив військовий експерт.
За словами Мельника, головна мета російських військових навчань в окупованому Криму – залякати, переконати "противника" в небезпеці і серйозності своїх намірів.

Зеленський звільнив топ-чиновника СБУ

середа, 1 травень 2024, 22:20

Іллю Вітюка звільнено з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. Про це йде мова у відповідному указі президента Володимира Зеленського від 1 травня 2024 року, п...

Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...