Чекав недаремно: Ієрархи УПЦ (МП) таки приїхали на зустріч до президента України (доповнюється)

Як відомо зустріч на 14.00 була зірвана, через терміновий собор УПЦ (МП), де мали бути присутніми всі 80 з гаком князів церкви під загрозою відлучення від посад

Проукраїнське "крило" УПЦ напевно представляє на зустрічі й митрополит Олександр Драбинко

В Українському Домі почалася зустріч голови держави з представниками УПЦ, зразу після собору цього релігійного об'єднання, котре на догоду Москви розірвало євхаристичну єдність зі Вселенською патріархією, взявши фактично напрям на розкол. Скільки архієреєв УПЦ приїхало до Українського дому, і хто саме, наразі уточнюється.

Отже Президент України Петро Порошенко таки зустрівся з частиною ієрархів Російської православної церкви в Україні. Зустріч відбулася у закритому режимі в Українському домі.
Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко розповів журналістам, що на були присутні "представники РПЦ в Україні, з числа тих, хто підтримує об'єднання". Їх щонайменше було троє.
За словами пана Павленко, на зустрічі обговорювались різні питання, в тому числі, президент розповів про свої переговори зі Вселенським патріархом, а представники РПЦ в Україні висловили свою підтримку процесу отримання автокефалії.
"Досить велика частина єпископату Української православної церкви Московського патріархату виступає за створення єдиної Помісної православної церкви", - натякнув пан Ростислав. При цьому зазначив, що називати імена церковників наразі не варто, щоб не зашкодити процесу.

Також відомо, що представники УПЦ (МП) в Українському домі розповіли Петру Порошенко про тиск з боку свого керівництва. Периметр будівлі, де проходила зустріч, охороняли бійці Національної гвардії України.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...