"Чем меньше вошь, тем сильнее кусает": У порушенні міжнародних норм Росія зайшла далі, ніж СРСР, - глава МЗС Польщі

Критичне ставлення Варшави до Москви викликано не лише "складною історією" у взаємовідносинах, а "тверезою оцінкою ревізіоністських нахилів" Росії.
Вітольд Ващиковський. Фото: politobzor.net.

Очільник польського зовнішньополітичного відомства визнав помилку європейців, які вірили в Росію. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на МЗС Польщі.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Європа помилялася щодо Росії. "В 90-і роки ми були схильні думати, що нова Росія буде проводити свою зовнішню політику відповідно до міжнародних норм і цінностей. В останні роки, в яких Росія зайшла в порушеннях принципів ОБСЄ, Статуту ООН і міжнародних стандартів далі, ніж навіть Радянський Союз, довели нам, на жаль, як глибоко ми помилялися", - констатував міністр.

На думку глави МЗС Польщі, найефективнішим механізмом впливу на сусідні країни ЄС є збереження для них "перспективи членства чи близьких відносин із Євросоюзом". Він звернув увагу на ситуацію в Україні, де європейські прагнення зіткнулися з "брутальним опором Росії". У контексті гарантування безпеки на європейському континенті Ващиковський наголосив, що Європа й надалі потребує активної участі США.

Нагадаємо, 16 листопада Росія офіційно відмовилася брати участь у Римському статуті Міжнародного кримінального суду, який вона підписала, але так і не ратифікувала. Зазначимо, що відповідне розпорядження президента Росії Володимира Путіна було опубліковане на наступний день після того, як МКС оприлюднив попереднє розслідування, в якому говориться, що в анексії Криму є ознаки збройного конфлікту Росії та України.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...