Через "Кіберхунту" звільнився керівник апарату Суркова, - ЗМІ

Офіційно причина звільнення точно не названа.

В. Сурков. Фото: LiveInternet

Опублікований в жовтні 2016 р. українським хакерським угрупованням «Киберхунта» масив електронних листів (у тому числі про ситуацію в Україні і на Донбасі), які нібито належать помічнику Володимира Путіна Владиславу Суркову, призвів до відставки в Кремлі. Про це повідомляють Патріоти України.

Як розповіли «Відомостям» два джерела, близьких до адміністрації президента, через два місяці, у грудні, звільнився керівник апарату Суркова Олександр Павлов і ця відставка може бути безпосередньо пов'язана зі скандальним листуванням. Знайомий Суркова дав зрозуміти, що Павлов дійсно залишив посаду, але про мотиви говорити не став, додавши, що «чув про претензії до нього з роботи».

В управлінні президента з економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією, яке курирує Сурков, заявили, що Павлов звільнився за власним бажанням: «Три роки відпрацював, втомився».

В опублікованому масиві листів (вони датовані восени 2013 р. – влітку 2014 р.), який, як стверджувала «Киберхунта», перебував у робочому поштовій скриньці Суркова з доменом gov (також наводилися листа нібито з пошти Суркова на домені Yandex.ru), зокрема, містилося лист від помічника засновника інвестфонду Marshall Capital Partners Костянтина Малафєєва, датоване 13 травня 2014 р., де пропонувалися кандидатури на керівні посади в ДНР. Ряд людей зі списку, зокрема Олександр Захарченко, отримали призначення через чотири місяці після дати листа – Захарченко був призначений головою уряду ДНР». Одним з найбільш резонансних документів був план «Шатун» по дестабілізації ситуації на Україні в кінці 2016-2017 роках шляхом організації масових протестів із залученням української опозиції, яку пропонувалося використати втемну. Вся переписка велася від імені працівників апарату Суркова.

Сурков з публічними коментарями з приводу приписувану йому опублікованому листування не виступав. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков двічі давав роз'яснення з опублікованими документами. Спочатку він заявив, що знає Суркова більше 10 років і за ці роки Суркову «як дуже талановитій людині» «весь час щось приписується», але частіше всього насправді це не відповідає. Через добу Пєсков сказав, що в Кремлі ознайомилися з опублікованими даними, назвав документ «цікавим», але знову заперечував авторство Суркова. «Можу сказати: це не він. Більше того, можу додати: він не користується електронною поштою. Взагалі», – зазначив Пєсков.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...