"Ее слова - не повод нарушать наш закон": У Кремлі нахамили Меркель

Ангела Меркель подзвонила Путіну із проханням звільнити українських моряків.

Ангела Меркель і Володимир Путін. Фото: ТАСС.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним закликала його звільнити українських моряків, захоплених у полон прикордонниками РФ у Чорному морі. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що позиція німецької сторони була взята до відома, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Наразі моряки перебувають під слідством. Все, що з ними відбувається, відбувається згідно з російським законодавством. Дійсно, ця тема піднімалася пані Меркель в ході вчорашньої телефонної розмови. Путін дав свої роз'яснення", — сказав він.

На питання, чи роблять подібні заклики якийсь вплив на позицію Москви, прес-секретар президента РФ відповів: "Безумовно, ми беремо до відома подібні заяви, але вони не можуть бути підставою для зміни російського законодавства або для того, щоб хтось відступав від російського законодавства".

До розмови канцлера з Путіним президент Франції Емманюель Макрон і Меркель виступили зі спільною заявою до Росії з вимогою звільнити українських моряків.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...