Через коментарі у мережі про РФ та росіян у Литві судитимуть чиновника столичної мерії

Слідство вважає, що в своїх коментарях чоловік публічно принижував людей за національною ознакою.

Володимир Путін та Даріус Кіела. Фото:ru.delfi.lt

У Литві 45-річний співробітник мерії Вільнюса Даріус Кіела постане перед судом за коментарі в інтернеті на адресу Росії. Про це повідомляє Delfi, зазначають Патріоти України.

Зокрема, литовський чиновник з домашнього комп'ютера тричі прокоментував статті про війну на Донбасі і російських військових навчаннях в Калінінградській області. Слідство вважає, що в своїх коментарях Кіела публічно принижував людей за національною ознакою.

Однак чиновник стверджує, що не збирався ображати росіян, а тільки висловлював свою думку про агресивну політику Кремля.

У своїх постах Кіела називав Росію «смердючою фашистською державою, якою керує олігарх-фюрер Путін», «ворогом Литви і всього світу, країною злиднів, голоду і невдах», «виродженим постачальником трупів для України».

Видання зазначає, що литовський держслужбовець також «радів» смерті «кацапів» на Донбасі. Якщо вина Кіели буде доведена, йому загрожує до 2 років в'язниці.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...