Через рік після замаху на Парубія у МВС назвали імена замовника та виконавця злочину

Замовником замаху на вбивство Парубія може бути колишній командувач Внутрішніх військ МВС України, який переховується зараз у Росії.

Андрій Парубій. Фото:podrobnosti.uaУ МВС не відкидають версії, що замовником замаху 24 грудня 2014 року на екс-секретаря РНБО, першого заступника голови Ради Андрія Парубія може бути колишній командувач Внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк. Про це йдеться у повідомленні Департаменту комунікацій МВС України, передають Патріоти України.

"Досудовим слідством встановлено, що о 23.10 24 грудня 2014 року біля готелю "Київ" громадянин Російської Федерації О.Г.Соколенко, з метою вбивства, кинув під ноги Парубія бойову гранату Ф-1. Лише за щасливим збігом обставин вибух гранати не призвів до загибелі віце-спікера ВР України, екс-секретаря РНБО", - зазначається у повідомленні.

Також у МВС поінформували, що проведеними слідчими (розшуковими) заходами встановлено, що "замовником замаху на вбивство Парубія може бути Шуляк, колишній командувач Внутрішніх військ МВС України (часів міністра внутрішніх справ Захарченка), який наразі переховується від правосуддя на території Російської Федерації».

«Обвинувачені С.М.Коробов і Д.М.Соколовський підібрали виконавця вказаного замаху – громадянина РФ Соколенка, організували його приїзд до Києва та пересування містом. Коробов також прикривав Соколенка при безпосередньому виконанні злочину та шляхи його відходу.

Ще 30 січня 2015 року під час спецоперації МВС було затримано співучасників злочину Соколовського та Коробова", - повідомили у МВС і зауважили, що судовий розгляд цього кримінального провадження триває.

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...

СБУ затримала чергового зрадника, який працював на росіян (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 20:02

Співробітники СБУ викрили зрадника, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ. За роботу агентові окупанти заплатили майже 250 тис. у гривневому еквіваленті. Тепер він отримав те, на що заслуговує – 15 років тюрми. Про це повідоми...