Через вибухи в Сватовому і скандал з Широким ланом: Із ЗСУ "з ганьбою" звільнений заступник начальника Генштабу, - Бірюков

Це перший випадок в історії українських Збройних Сил, і напевно, не останній, коли генерал звільнений з посади "з ганьбою".

Генерал-лейтенант Володимир Хижий. Фото:www.mil.gov.ua

Керівник Міноборони Степан Полторак звільнив одного зі своїх заступників - генерала-лейтенанта Хижого, стверджує помічник глави Міноборони Юрій Бірюков. За систематичне невиконання умов контракту щодо забезпечення тилових служб бригад Збройних Сил України був звільнений заступник начальника Генштабу Володимир Хижий. Про це у себе в Facebook написав помічник міністра оборони Юрій Бірюков, інформують Патріоти України.

"Міністр оборони Степан Полторак і замначальника Генштабу Володимир Хижий. Генерал армії і генерал-лейтенант. Обидва назавжди увійдуть в історію ЗСУ. З різних причин, з різних приводів. Але надзвичайно унікальний (поки) привід - один генерал звільнив іншого генерала. Не відправив на пенсію, не просто "за станом здоров'я", а з формулюванням "за систематичне невиконання умов контракту", - йдеться в повідомленні.

За словами Бірюкова, це перший випадок в історії українських Збройних Сил, коли генерал звільнений "з ганьбою". "І не останній", - прогнозує він.

Наказ про звільнення Хіжего вийшов 18 лютого, а 20 лютого він був виключений зі списків військової частини. Однак 23 лютого, за словами помічника глави Міноборони, Хижий виписався з Києва і прописався в Жмеринці.

"Зроблено це для того, що 29 лютого Хижий подає до Вінницького адмінсуду позовну заяву проти Міноборони. Вимагає зняти з нього стягнення, поновити на посаді", - пояснив Бірюков.

Причинами для звільнення він, зокрема, називає пожежу на складі снарядів для РСЗВ в Сватовому, незадовільну підготовку навчань ССО в Хмельницькому і скандал з умовами утримання військовослужбовців 53-й бригади на полігоні Широкий Лан.

Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...