Черговий ксенофобський скандал: П’яні поляки напали на будинок з українськими заробітчанами під Гданськом

Польська прокуратура вже відкрила кримінальну справу "на підставі злочину на тлі етнічної та расової ненависті".

Від нападу поляків-ксенофобів постраждали українські заробітчани. Фото: wyborcza.p.

Кілька десятків п'яних поляків напала на будинок в населеному пункті під Гданськом, де живуть українські працівники, в результаті чого кілька громадян України отримали травми, а також постраждав громадянин Польщі – власник фірми, який намагався заступитися за своїх співробітників. Про це повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza, передають Патріоти України.

Інцидент стався 28 травня. Поляки підійшли до будинку, де живуть 10 українських працівників, дві жінки та двоє дітей, і почали кидати каміння, а також викрикувати ксенофобські гасла. Видання зазначає, що всі громадяни України мають легальне працевлаштування польської компанії, яка загалом налічує близько 60 працівників, 24 з яких є українцями.

Зловмисники використовували палиці, "розочки" з розбитих пляшок та бейсбольну біту. Поляки вигукували фрази: "П**** на Україну", "Польща для поляків!", "Додому, к****!".

Поліцейські затримали сімох нападників у віці від 23 до 38 років. Всі, крім одного, були в стані алкогольного сп'яніння, у одного з них знайшли кокаїн. Польська прокуратура вже відкрила кримінальну справу "на підставі злочину на тлі етнічної та расової ненависті".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...