Черговий "облом" Путіна в Європі: Сербія зробила ставку на ЄС

Якщо Белграду доведеться обирати між тісними зв'язками з РФ і вступом до Євросоюзу, то він обере останнє.

Ана Брнабіч. Фото:http://nv.ua

Новий прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч заявила, що її країна віддасть перевагу Європейському Союзу над Росією. "Євросоюз - саме туди ми збираємося, і це зрозуміло", - сказав політик. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

За словами Брнабіч, ЄС - це той союз, куди Сербія прагне вступити, і це природно. Виходячи з цього, вона продовжить шлях, розпочатий її попередником, президентом Олександром Вучичем, щоб країна була готова до членства в ЄС до 2020 року.

При цьому прем'єр зазначила, що її народ має дуже тісні зв'язки з Росією. і ці настрої не можна не враховувати. "Ми ж маємо емоційні зв'язки з Росією через традиції, культуру і релігію. У Сербії багато людей, які цілком сприймають Росію як нашого великого брата, нашого захисника. Але наш стратегічний шлях - це ЄС", - зазначила Брнабіч.

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....