​Чернігів розірвав стосунки з російськими містами-побратими

До закінчення російської військової агресії проти України одне з найдавніших міст України-Русі відмовляється «брататися» з містами цієї країни.

Владислав АтрошенкоЗ 12 міст, з якими у Чернігова оформлені партнерські відносини, чотири - російські: Псков, Митищі, Ростов та Брянськ, повідомляють Патріоти України.

Міський голова Владислав Атрошенко вирішив припинити партнерство до закінчення війни між Україною та Росією. Зараз у мерії готують проект цього рішення, а також листи до екс-побратимів з проханням припинити російську агресію.

«Псков, Митищі, Ростов та Брянськ.

Коли мені доповіли, що з 12 міст, з якими у Чернігова оформлені партнерські стосунки 4 - російські, я відразу дав доручення готувати рішення про припинення дії цих угод.

Відповідний проект рішення я включив до порядку денного наступної сесії та пропонуватиму депутатам підтримати його.

В умовах військової агресії з боку Російської Федерації та окупацію частини української території існування російських "міст-побратимів" є неповагою до родин полеглих героїв за незалежну Українську державу.

В принципі, таке рішення мало б бути ухвалене як мінімум 2 роки тому...», - написав мер у соцмережі.

Реакція мерів Пскова та Брянська вже з'явилася в соціальних мережах. Обидва назвали рішення чернігівського колеги не обдуманим.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...